İslam düşmanlığını ödev edinmiş sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın cenaze namazı ilginç görüntülere sahne oldu. Cenaze namazı kılınırken, başı açık kadınların ön safta namaza eşlik ettiği görüldü.
Yaşadığı dönem boyunca İslam’ı ve başı kapalı kadınları hedef alan, yıllarca “Sümerolog” olarak bilinen Muazzez İlmiye Çığ’ın cenazesi toprağa verildi.
Mersin Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı ise ilginç görüntülere sahne oldu.
BAŞI AÇIK KADINLAR ÖN SAFTA NAMAZA DURDU
Cenaze namazı kılınırken, başı açık bazı kadınların en ön safta namaza durması dikkati çekti. Öte yandan, Çığ’ın tabutunun Türk Bayrağıyla sarıldığı görüldü.
NAMAZI KILDIRAN BELEDİYE ÇALIŞANI İMAM DA ‘SÜLEYMANCI’ ÇIKTI
Cenaze namazını kıldıran Fahrettin Konca isimli imamın, Diyanet çalışanı olmadığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin imamı olduğu ortaya çıktı. İmam Konca’nın Süleymancılar cemaatine mensup olduğu öğrenildi.
Cenaze namazına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP İl Başkanı Koral Ömür, bazı eski milletvekilleri ve belediye başkanları, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.
PROFESÖR VE SÜMEROLOG DEĞİL, KÜTÜPHANECİ
İslam ve din düşmanı çevrelerin sürekli olarak parlatmaya çalıştığı bir isim olarak öne çıkarılan Muazzez İlmiye Çığ’ın iddia edildiği gibi profesör ya da akademisyen olmadığı, 1936’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Hititoloji bölümünden sadece lisans derecesiyle mezun olduğu belirlendi. Lisans öğreniminin ardından master ve doktora yapmayan Çığ’ın Hititoloji mezunu olduğu için “Sümerolog” da olmadığı ayrıca kendisinin atıf alan bilimsel hiçbir yayını, makalesi de bulunmadığı tespit edildi.
Çığ’ın profesörlük yerine Arkeoloji Müzesi’nde ve eşinin müdürlük yaptığı Topkapı Sarayı’nda kütüphanecilik yaptığı ve hiçbir akademik ünvanı olmadığı öğrenildi.
BAŞÖRTÜYE SALDIRI ESERİYLE ÜNLÜ OLDU
Bazı kesimlerden tarafından parlatılmaya çalışılan Muazzez İlmiye Çığ, Kuran, İncil ve Tevrat’ın Sümer’deki Kökeni isimli kitabıyla başörtüye yönelik akılalmaz bir saldırıda bulunmuş ve bu kitapla ünlenmişti. Çığ, söz konusu kitabında başörtüsü ve başörtmeye yönelik tepki çeken sözler sarf ederek, İslam’ın emirleri arasında bulunan başörtüsünün Sümerlerde fahişeler tarafından takıldığını iddia etmişti.
Kuran, İncil ve Tevrat’ın Sümer’deki Kökeni isimli kitapta Sümer tapınaklarında rahibelerin ‘genel kadın’ görevi yaptığını ve bu kadınların diğer kadınlardan ayrılmaları için başlarını örttükleri safsatasını öne sürmüştü. Kaynak: haber7.com