İstanbul Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri uygulamada sürücülere bilgilendirici broşür, çocuklara da ‘kırmızı düdük’ verdi. Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen uygulamada durdurulan sürücüler, emniyet kemerinin takılması ve yaya geçidinde yayalara yol verilmesi konusunda uyarıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü katılım yolu Edirne istikametinde uygulama gerçekleştirdi. Bilgilendirme-bilinçlendirme faaliyetleri çerçevesinde hazırlanan el broşürleri sürücülere dağıtılırken, araç içerisinde bulunan çocuklara da ‘kırmızı düdük’ hediye edildi. Trafik kuralları hakkında bilgilendirilen çocuklar, kendilerine dağıtılan kırmızı düdükleri ebeveynleri araç kullanırken bir trafik kuralı ihlali yaptıklarında düdüğü çalarak ebeveynlerini uyarmaları amaçlandı. Polis Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen uygulamada durdurulan sürücülere dağıtılan broşürlerde ise emniyet kemerinin takılmasının önemi ve yaya geçidinde durularak yayalara yol verilmesinin önemine dayalı içerikler yer alıyor.
“Emniyet kemeri hayat kurtarıyor”
Trafik uygulamasında durdurulan Mehmet Arslan isimli vatandaş, “Emniyet kemeri hayat kurtarıyor. Ben, eşim ve çocuklarım kemer takma ve bebek koltuğu gibi kurallara uyuyoruz. İstanbul kalabalık bir şehir, dur kalk çok oluyor. Polislerimize teşekkür ediyoruz. Allah onlara kolaylık versin. Kurallara uyalım diyorum.” dedi.

Denetimde ebeveynlere broşür, çocuklara kırmızı düdük dağıtıldı
Benzer Haberler
-
Onbinlerce İstanbullu Gazze için toplandı
-
Ekrem İmamoğlu Avcılar’daki hasarlı camiyi yaptıracağına söz verip yıktırmıştı
-
Volkan Konak için “Sahnede geberdi” diyen Müftü Mehmetalioğlu, tepkilerden sonra açıklama yaptı
-
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ölümünün 10’uncu yıl dönümünde adliyede anıldı
-
Başsavcılıktan huzurevindeki yangına ilişkin açıklama: “Şüpheliler tespit edilecek”
-
Ahmet Levendoğlu vasiyeti üzerine cenaze namazı kılınmadan gömüldü
-
Ekrem İmamoğlu’nun 23 dönüm arazilerine çöktüğü kooperatif üyesi Kışla intihar etti
-
Şehit bekçi Uğur Gölçek son yolculuğuna uğurlandı
-
İstanbul Valisi Davut Gül ve protokol, Edirnekapı Şehitliği’ni ziyaret etti
-
Başkan Dursun’dan Ramazan Bayramı mesajı
-
Pendik’te Ramazan ayı dolu dolu geçti
-
Kadir Gecesi’nde binlerce Müslüman Eyüpsultan Camii’ne akın etti